Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13328
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13328
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Masło i cukier utrzeć, dodać jajko,dalej mieszać mikserem i na koniec dodać olejek waniliowy. Przesiać mąkę (pszenną i kukurydzianą, wraz z proszkiem do pieczenia) i dodać do masy maślanej. Wymieszać łyżką. Schłodzić przez ok. 1/2 godz.
Formujemy ręką małe kulki, spłaszczamy je i palcem robimy wgłębienie, w które nakładamy odrobinę dżemu.
Na blachę wyłożona papierem do pieczenia ,wykładać uformowane ciasteczka. Pieczemy ok.15 minut, zależy od pieca. Najlepsza temp. 170-180 stopni.