Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy, słodki i rozpływający się w ustach deser dla każdego smakosza ciast.
Na początku przygotuj kruche ciasto. Masło pokrój na małe kawałki, rozetrzyj z cukrem i mąką. Następnie wbij jajka i zagnieć. Gotowe ciasto odłóż do lodówki co najmniej na godzinę.
Podczas gdy ciasto się chłodzi obierz jabłka, pokrój je na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę na 4 części (dosyć małe kawałki). Włóż je na patelnię, zalej wodą, dodaj soku z cytryny i gotuj aż jabłka zmiękną. Następnie dodaj miodu, przypraw i gotuj jeszcze kilka minut, aby smaki się połączyły. Spróbuj odparować większość wody.
Wyjmij ciasto z lodówki i wyłóż nim wcześniej natłuszczoną blachę. Jeśli chcesz to odłóż trochę ciasta, żeby później wykonać na wierzchu kratkę. Nakłuj ciasto w kilku miejscach, wyłóż folią i grochem i wstaw do piekarnika. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmij je z piekarnika, pozbądź się folii z grochem i umieść w nim farsz. Na górze zrób kartkę, wycinając około 2cm paski z reszty ciasta. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz jeszcze około 30 minut w tej samej temperaturze.
Jak przygotować idealne naleśniki? Wbrew pozorom, nie jest to wcale łatwe. Ni...
Odsłon: 53418
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1501
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 346
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 39
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 339
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 190
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1501
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 346
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 39
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 339
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 190
Składniki
Na początku przygotuj kruche ciasto. Masło pokrój na małe kawałki, rozetrzyj z cukrem i mąką. Następnie wbij jajka i zagnieć. Gotowe ciasto odłóż do lodówki co najmniej na godzinę.
Podczas gdy ciasto się chłodzi obierz jabłka, pokrój je na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę na 4 części (dosyć małe kawałki). Włóż je na patelnię, zalej wodą, dodaj soku z cytryny i gotuj aż jabłka zmiękną. Następnie dodaj miodu, przypraw i gotuj jeszcze kilka minut, aby smaki się połączyły. Spróbuj odparować większość wody.
Wyjmij ciasto z lodówki i wyłóż nim wcześniej natłuszczoną blachę. Jeśli chcesz to odłóż trochę ciasta, żeby później wykonać na wierzchu kratkę. Nakłuj ciasto w kilku miejscach, wyłóż folią i grochem i wstaw do piekarnika. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmij je z piekarnika, pozbądź się folii z grochem i umieść w nim farsz. Na górze zrób kartkę, wycinając około 2cm paski z reszty ciasta. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz jeszcze około 30 minut w tej samej temperaturze.
Przepisy Desery
Desery
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
Desery
Wariacje : szarlotka z borówkami i bezą
Desery
Ciasto Biedaczek
Desery
Malinowy Chruśniak
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 111
Wariacje : szarlotka z borówkami i bezą
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 190