Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy, słodki i rozpływający się w ustach deser dla każdego smakosza ciast.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424834
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424834
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Składniki
Na początku przygotuj kruche ciasto. Masło pokrój na małe kawałki, rozetrzyj z cukrem i mąką. Następnie wbij jajka i zagnieć. Gotowe ciasto odłóż do lodówki co najmniej na godzinę.
Podczas gdy ciasto się chłodzi obierz jabłka, pokrój je na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę na 4 części (dosyć małe kawałki). Włóż je na patelnię, zalej wodą, dodaj soku z cytryny i gotuj aż jabłka zmiękną. Następnie dodaj miodu, przypraw i gotuj jeszcze kilka minut, aby smaki się połączyły. Spróbuj odparować większość wody.
Wyjmij ciasto z lodówki i wyłóż nim wcześniej natłuszczoną blachę. Jeśli chcesz to odłóż trochę ciasta, żeby później wykonać na wierzchu kratkę. Nakłuj ciasto w kilku miejscach, wyłóż folią i grochem i wstaw do piekarnika. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmij je z piekarnika, pozbądź się folii z grochem i umieść w nim farsz. Na górze zrób kartkę, wycinając około 2cm paski z reszty ciasta. Wstaw ciasto do piekarnika i piecz jeszcze około 30 minut w tej samej temperaturze.