Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z wybornym nadzieniem jagodowym,zatopionym w delikatnej budyniowej piance:)Uwaga:szybko znika;))źródło:kuchniawformie.pl
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118071
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8405
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3116
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1541
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118071
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8405
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3116
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1541
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem,dodać zimne pokrojone masło,cukier puder,żółtka i szybko zagnieść ciasto.Podzielić na dwie części-jedną większą,drugą o 1/3 mniejszą.Obie zawinąć w osobne folie i włożyć do zamrażarki.
Gdy ciasto będzie twarde,foremkę nasmarować masłem i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami tę większą część.Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 15 minut.Wyjąć i całkowicie przestudzić.
Gdy ciasto będzie zimne ,przygotować masę:białka ubić na sztywno z solą.Dodać bardzo powoli cukier,a po nim budyń,również delikatnie,tak by całkowicie się rozpuścił.Cały czas przy tym ubijać.Na końcu wlewać po łyżeczce oleju.Ubić chwilę.Lśniącą masę wylać na zimny spód.Na niej ułożyć owoce.Na owoce zetrzeć pozostałe w zamrażalce ciasto.Piec 35 minut w 180 stopniach C.