Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Ze składników ciasta kruchego wyrobić ciasto. Podziel je na dwie części i schowaj do lodówki na ok. godz. Na blachę u mnie 24x36 - wyłóż jedną część ciasta, następie posyp delikatnie kaszą manną. Zagotuj połowę mleka z cukrem. Pozostałę wymieszaj z budyniem, żółtkiem i maką. Wlej do gotującego się mleka i ugotuj budyń. Lekko ostudź i jeszcze ciepły budyń połącz z masłęm. Na cieście poukładaj kiwi - ja pokroiłam na ćwiartki. Na kiwi wyłóż budyń. Nastpenie zetrzyj na tarce drugą czesc ciasta kruchego. Piecz w nagrzanym piekarniku 180stC ok. 50 Gotowe posyp cukrem pudrem :)