Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34884
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16183
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34884
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16183
Składniki
Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w plasterki o grubości 1 cm. Następnie wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie wyrabiamy. Ciasto będzie lepkie ale tak ma być. Następnie wykładamy formę papierem do pieczenia i wkładamy ciasto równomiernie je rozprowadzając. Na górę układamy kiwi i posypujemy je cukrem aby uzyskać chrupiącą górę i tak dosłodzimy trochę kiwi bo moje były lekko kwaśne. Nagrzewamy piekarnik do 170 C. i wkładamy ciasto. Pieczemy około 35-40 min. aż góra nam się zarumieni i sprawdzamy dla pewności patyczkiem. SMACZNEGO.........