Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie ciasto z owocami mrożonymi lub świeżymi
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2842
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3917
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2842
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3917
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 636
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
Przygotować kruszonkę: 250 g masła, 150 g cukru i 370 g mąki razem zagnieść, do momentu powstania kruszonki. Ciasto: Białka ubić z cukrem, dodać zółtka. Następnie stopniowo dodawać ( cały czas miksując ) olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto. Ułożyć owoce ( można je oprószyć mąką, wtedy nie spadną na dno). Na owoce rozłożyć kruszonkę. Zapiekać w temperaturze 180 stopni 40-50 min. ( do suchego patyczka)