Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne ciasto, którego słodycz jest delikatnie przełamana kwaśną porzeczką...
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 57
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1480
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 116
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 1159
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 57
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1480
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 116
Zupa meksykańska to bardzo szerokie pojęcie, pod którym kryje się najczęściej...
Odsłon: 1159
Składniki
Cukier zemleć na puder.
Na stolnicę przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem puderm. Dodać masło i posiekać. Dodać jajka i szybko zagnieść ciasto, uformować w kulkę i włożyć na godzinę do chłodziarki.
Rozgrzać piekarnik do 160 st. (termoobeg) lub 180-190 (bez termoobiegu). Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem.
Oderwać dwie trzecie ciasta i zetrzeć nad formą an pazurkach, po czym ugnieść, aby wytworzył się zwarty placek. Po tej czynności włożyć formę na 5 minut do chłodziarki.
Formę wyjąć i rozsmarować na niej równomiernie powidła, po czym zetrzeć na kruszonkę resztę ciasta.
Włożyć do piekarnika i piec ok. 1 godziny.
Przepisy Desery
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Desery
Kopiec kreta z truskawkami
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Bułki drożdżowe z truskawkami
Ponieważ wreszcie pojawiły się pierwsze krajowe owoce, czas upiec bułki drożd...
Odsłon: 1150
Kopiec kreta z truskawkami
Kopiec kreta z truskawkami, to pyszne i proste ciasto na różne okazje, jak i...
Odsłon: 89