Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam fajne i pyszne ciasto z truskawkami
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 585
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 260
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 399
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 585
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 260
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 399
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dajemy na stolnicę lub do większej miski i wyrabiamy ciasto.Ciasto dzielimy na dwie części.jedną wkładamy do lodówki a drugą wylepiamy dno naszej foremi.U mnie była foremka kwadratowa 26cm.nakłuwamy ciasto widelcem.Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę,następnie stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy.Chwilkę ubijamy aż piana będzie błyszcząca.Następnie wsypujemy po łyżce budyniu w proszku i dalej miksujemy.Później wlewamy pomału olej i mieszamy do połączenia się skladnikow.Gotową piankę wylewamy na ciasto.Na piance układamy owoce u mnie truskawki przekrojone na połówki.Na górę ścieramy na tarce o grubych oczkach pozostałą schłodzoną część ciasta.Wkładamy do nagrzanego 180C piekarnika i pieczemy 55 min.Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.SMACZNEGO :).