Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15923
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 97
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 381
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 261
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 81
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 407
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15923
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 97
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 381
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 261
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 81
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 407
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Pomieszać. Dodać cukier, jajko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Schłodzić. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować na kształt koła. Przełożyć do wysmarowanych masłem foremek i ładnie ułożyć. Posmarować dżemem morelowym i posypać płatkami migdałowymi. Ułożyć pokrojone w cienkie plasterki śliwki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 min. Po wystudzeniu posypać po wierzchu posiekanymi pistacjami. Smacznego.