Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasta z owocami są łatwe do zrobienia i bardzo smaczne. Polecam.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19616
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 145
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1849
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14554
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19616
Składniki
Mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia przesypać do miseczki. Dodać pokrojone w wiórki masło. Pomieszać. Dodać cukier, jajko, śmietanę. Zagnieść ciasto. Schłodzić. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować na kształt koła. Przełożyć do wysmarowanych masłem foremek i ładnie ułożyć. Posmarować dżemem morelowym i posypać płatkami migdałowymi. Ułożyć pokrojone w cienkie plasterki śliwki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 min. Po wystudzeniu posypać po wierzchu posiekanymi pistacjami. Smacznego.