Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemnie chrupiące, pachnące miętą herbatniki które sami zrobimy w 15 minut. Chrupnięcie podkreśla cienka warstwa cukru.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 697
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 45
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 409
Składniki
Listki mięty bardzo drobno siekamy, lub mielimy w młynku do kawy. Miękkie masło zagniatamy z pudrem, miętą i początkowo 220 g mąki. W miarę potrzeby dosypujemy mąkę. Należy pamiętać że im mniej dodamy mąki , tym bardziej chrupiące będą ciasteczka. Blat obficie posypujemy mąką, wałkujemy ciasto na grubość 3/4 cm, i wykrawamy kwadraty. Ciasto jest dość miękkie i trochę trudno wałkować, wtedy można lepić kuleczki, lekko rozpłaszczać wzorki zrobić widelcem lub foremką. Ciasteczka posypujemy drobnym cukrem, a jeszcze lepiej cukrem miętowym z moich przepisów. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 185-190 C około 15 minut. Powinny mieć delikatnie beżowy kolor. U mnie łakomczuchy zjadły i do zdjęcia zostały same delikatnie przepieczone.