Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z budyniem delikatnie kruche ciasto połączone z pysznym kremem budyniowym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102688
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5851
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102688
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5858
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5851
Składniki
1. Mąkę wsypujemy do miski. 2. Dodajemy margarynę, żółtka oraz cukier. 3. Wyrabiamy ciasto.
4. Następnie rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka. 5. Kółka z ciasta układamy w foremkach.
6. W tym czasie przygotowujemy budyń. Do garnka wlewamy odmierzoną ilość mleka, odlewamy pól szklanki. 7. Do garnka wsypujemy cukier i mleko zagotowujemy co jakiś czas mieszając, aby cukier się rozpuścił. Mąkę mieszamy z mlekiem w szklance i wlewamy do gotującego się mleka, szybko mieszamy. Całość zagotowujemy i chwilkę gotujemy aż masa stanie się gęsta.
8. Po ostygnięciu budyń miksujemy z masłem do otrzymania gładkiej konsystencji.
9. Foremki wypełniamy budyniem i przykrywamy kółkiem z ciasta. 10. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny – pieczemy aż do zarumienienia.
11. Babeczki gotowe. 12. Smacznego