Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i kruche rogaliki z nadzieniem z marmolady i nutelli. Cudownie poprawiają humor i są pyszne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117838
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8284
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3078
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1994
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1479
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117838
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8284
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3078
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1994
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1479
Składniki
Mąkę przesiewamy. Dodajemy cukier, śmietanę i margarynę. Zagniatamy gładkie ciasto. Ciasto rozwałkowujemy, lekko podsypując mąką. Z pomocą talerzyka wycinamy kółka, które następnie dzielimy na osiem równych trójkątów. Na końcu każdego z nich umieszczamy łyżeczkę farszu (marmolady lub nutelli) i zwijamy tworząc rogalik.
Układamy je na wyłożonych papierem do pieczenia blachach. Pieczemy w 180°C (160° z termoobiegiem) do momentu aż zbrązowieją (zwłaszcza od spodu). Gotowe pozostawiamy do wystudzenia i oprószenia cukrem pudrem. Smacznego ;)