Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i kruche ciasteczka, które możemy upiec swoim bliskim na różne okazję. Wykrawamy dowolne kształty na jakie mamy czas i ochotę. Polecam na nadchodzące walentynki
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
Składniki
Miękkie masło miksujemy, dodajemy puder i jajka. Gdy będą utarte przesiewamy mąkę z proszkiem. Chwilkę miksujemy a następnie zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części: Do jednej dodajemy łyżkę mąki a do drugiej łyżkę kakao. Osobno zagniatamy, chowamy do woreczków i wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Następnie połowę białego ciasta cienko wałkujemy, małą foremką wykrawamy serduszka, robimy odstępy (odkładamy je) Połowę ciemnego ciasta również wałkujemy na tą samą grubość. Tą samą foremką również w odstępach wykrawamy serduszka. Do jasnego ciasta przekładamy ciemne serduszka, do ciemnego- jasne. Możemy delikatnie przejechać wałkiem. Dużą foremką wykrawamy ciastka w kształcie serca. Układamy na blaszce i pieczemy w 180 st. C ustawienie góra dół ok. 15-20 minut. Pozostałe części ciasta lekko zagniotłam i zrobiłam mozaikowe serca. Jeśli nie chce nam się bawić, możemy osobno wykrawać ciastka jasne i ciemne. Możemy również posmarować upieczone ciastka marmoladą i zlepić do siebie. Smacznego :) Ciastka wyszły dość słodkie, więc następnym razem dodam tylko 10 dag pudru.