Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże jagody z dodatkiem wiórków kokosowych na kruchym cieście to bardzo smaczne połączenie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Miękką margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie dodać żółtka jaj, cukier i dobrze wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika, a pozostałe ciasto wyłożyć na dno blachy /24x40/, wyłożonej papierem do pieczenia.
Opłukane jagody wymieszać z cukrem waniliowym i wyłożyć na ciasto, oprószone delikatnie bułką tartą.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, budyń i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszać i wyłożyć na jagody.
Na pianę zetrzeć na grubej tarce ciasto z zamrażalnika.
Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 185st.C i piec ok.50 minut. Górę ciasta można pod koniec pieczenia przykryć folią aluminiową, aby się nie spaliła. Życzę SMACZNEGO zajadania.