Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże jagody z dodatkiem wiórków kokosowych na kruchym cieście to bardzo smaczne połączenie.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 165
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15541
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Miękką margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, następnie dodać żółtka jaj, cukier i dobrze wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. 1/3 ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika, a pozostałe ciasto wyłożyć na dno blachy /24x40/, wyłożonej papierem do pieczenia.
Opłukane jagody wymieszać z cukrem waniliowym i wyłożyć na ciasto, oprószone delikatnie bułką tartą.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, budyń i wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszać i wyłożyć na jagody.
Na pianę zetrzeć na grubej tarce ciasto z zamrażalnika.
Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 185st.C i piec ok.50 minut. Górę ciasta można pod koniec pieczenia przykryć folią aluminiową, aby się nie spaliła. Życzę SMACZNEGO zajadania.