Do góry

Desery Przepis na:

Krucho-drożdżowy ze śliwkami

Krucho-drożdżowy ze śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1196

Dodano:

Odsłon: 6579

Szybkie pachnące kokosem ciasto

Składniki

  • mąka 60 dag
  • żółtka 4 szt
  • cukier 3 łyżki
  • drożdże 5 dag
  • śmietana kwaśna 4-5 łyżek
  • margaryna 15 dag
  • białka 4 szt na pianę
  • cukier do piany 2 łyżki
  • kruszonka:
  • mąka pszenna 5 dag
  • cukier kryształ 5 dag
  • masło 4 dag
  • kokos 4 dag
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zarobić ciasto, można włożyć do lodówki, lub od razu wałkować, najlepiej się wałkuje na tym papierze na którym się będzie piekło. Śliwki wypestkować i ułożyć połówki na cieście.

  2. Składniki kruszonki połączyć, ubić pianę z białek, rozsmarować na śliwkach, posypać kruszonką, włączyć piekarnik na 180", w tym czasie ciasto podrośnie. Piec ok 40-45 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tomek_kantor 05 sierpnia 2013 Właśnie zrobiłem, pyszne wyszło
ale proponuję przepis troszkę dokładniej napisać dla tych co są mniej biegli w kuchni.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń