Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny placek na nadchodzące święta.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 455
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 455
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zgnieść kruche ciasto i odstawić do lodówki na godzinę. Białka ubić na sztywno, dosypując 4 łyżki cukru. Jabłka obrać zetrzeć na tarce, wsypać kisiel, cynamon i dodać ubite białka, lekko wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części, jedną wyłożyć blaszkę wysmarowaną tłuszczem, po czy wyłożyć przygotowane jabłka i przykryć resztą ciasta skubiąc palcami duże plastry kruchego ciasta. Piec w temperaturze 180 stopni około godzinę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.