Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to dla mnie była już wyższa szkoła jazdy, ale się udał :p
Ciasto: Suche składniki połączyc z margaryną i posiekac. Następnie dodac żółtka oraz śmietanę, wyrobic gładnie ciasto. Włożyc do lodówki na 30 minut by ciasto się schłodziło. Następnie formę do pieczenia wysmarowac tłuszczem i wylepic ją ciastem. Kruchy spód piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Po wyjęciu przestudzic.
Nadzienie: Sliwki umyc, wydrylowac, pokroic w paski. Z białek ubic sztywną pianę i jeszcze ubijając dodawac stopniowo cukry oraz mąkę ziemniaczaną. Śliwki włożyc do przygotowanej masy i delikatnie wymieszac. Nadzienie wyłożyc na ciasto, zapiec na rumiano w temp. 180 stopni (jakieś 35 minut).
Przepis pochodzi z książeczki Lubię gotowac - ciasta łatwe i tanie 7/200
Śliwki w tym roku obrodziły jak nigdy wcześniej. Postanowiłam poszukać ciekaw...
Odsłon: 18741
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 123
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 42
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 227
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 143
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 123
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 102
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 42
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 227
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 143
Składniki
Ciasto: Suche składniki połączyc z margaryną i posiekac. Następnie dodac żółtka oraz śmietanę, wyrobic gładnie ciasto. Włożyc do lodówki na 30 minut by ciasto się schłodziło. Następnie formę do pieczenia wysmarowac tłuszczem i wylepic ją ciastem. Kruchy spód piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Po wyjęciu przestudzic.
Nadzienie: Sliwki umyc, wydrylowac, pokroic w paski. Z białek ubic sztywną pianę i jeszcze ubijając dodawac stopniowo cukry oraz mąkę ziemniaczaną. Śliwki włożyc do przygotowanej masy i delikatnie wymieszac. Nadzienie wyłożyc na ciasto, zapiec na rumiano w temp. 180 stopni (jakieś 35 minut).
Przepis pochodzi z książeczki Lubię gotowac - ciasta łatwe i tanie 7/200
Przepisy Desery
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Desery
Kruche babeczki z kremem i owocami
Desery
Placek drożdżowy z rabarbarem
Desery
Ciasto z galaretką i truskawkami
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 227
Kruche babeczki z kremem i owocami
Dzisiaj zapraszam na świetny pomysł na letnie imprezy – kruche babeczki z kre...
Odsłon: 178