Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki trwa oraz na wypieki ciast z owocami sezonowymi. Polecam kruchy placek ze śliwkami z malinową pianką.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5371
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1722
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5251
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1760
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5371
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1722
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5251
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1760
Składniki
Z podanych składników oprócz śliwek, zagniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie części, mniejszą 1/3 i większą 2/3. Mniejszą część ciasta wkładamy do zamrażalnika na 40-50 minut.
Większą część ciasta równo rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze o wymiarach 30/25/6 cm.
Na wyłożone ciastem dno formy układamy połówki śliwek, środkiem śliwki do góry.
Z białek ubijamy pianę, podczas ubijania dodajemy stopniowo kisiel z cukrem. Ubitą pianę wykładamy na wierzch ciasta.
Całość posypujemy startym zmrożonym ciastem.
Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Ostudzone ciasto możemy posypać cukrem pudrem, kroimy na porcję. Ja nie posypywałam ciasta cukrem pudrem. Smacznego!!!