Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na prosty ale efektowny deser z czereśniami. Tak przygotowane kulki kokosowe z czereśniami są bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 615
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 615
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Umyte i osuszone czereśnie dryluję, jeżeli nie mamy drylownicy to do usunięcia pestek możemy użyć grubej słomki do napojów.
Przygotowanie masy: Do miski przekładam serek mascarpone, dodaję cukier puder, wiórka kokosowe i dokładnie mieszam widelcem, tak żeby powstała jednolita masa.
Formowanie kulek: Nabieram około jednej kopiatej łyżeczki masy i na dłoni formuję placuszek. Na środek kładę czereśnię i formuję kulkę, następnie obtaczam ją we wiórkach i układam na talerzyku.
Tak przygotowane kulki wstawiam na około godzinę do lodówki i podaję schłodzone. Kulki są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam serdecznie