Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki tiramisu to świetna propozycja dla wszystkich tych, którzy uwielbiają włoskie ciasto tiramisu, ale nie mają czasu lub cierpliwości, aby przygotować je od podstaw. Zaproponowane przez nas kulki w smaku przypominają oryginał, a ich zrobienie nie zajmie Wam więcej niż 30 minut. Podane z kawą espresso lub cappuccino sprawią, że na chwilę przeniesiecie się do słonecznych Włoszech.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 228
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 537
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 228
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 537
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
Składniki
Kawę rozpuszczalną wymieszaj z 3 łyżkami gorącej wody i odstaw do przestudzenia. Gdy będzie letnia, wlej do niej likier amaretto.
Ser mascarpone dokładnie wymieszaj wraz z cukrem pudrem i pastą waniliową.
Biszkopty zmiksuj na drobny pył. Następnie przełóż do większej miski i zalej wcześniej przygotowaną kawą z likierem.
Gdy masa biszkoptowa nasiąknie, dodaj do niej ser mascarpone wymieszany z cukrem i pastą waniliową.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Z masy formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego, obtaczaj w kakao.
Gotowe kulki włóż do lodówki na godzinę. Serwuj z kawą espresso lub cappuccino.