Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki tiramisu to świetna propozycja dla wszystkich tych, którzy uwielbiają włoskie ciasto tiramisu, ale nie mają czasu lub cierpliwości, aby przygotować je od podstaw. Zaproponowane przez nas kulki w smaku przypominają oryginał, a ich zrobienie nie zajmie Wam więcej niż 30 minut. Podane z kawą espresso lub cappuccino sprawią, że na chwilę przeniesiecie się do słonecznych Włoszech.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 154
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31349
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 718
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 154
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31349
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 432
Składniki
Kawę rozpuszczalną wymieszaj z 3 łyżkami gorącej wody i odstaw do przestudzenia. Gdy będzie letnia, wlej do niej likier amaretto.
Ser mascarpone dokładnie wymieszaj wraz z cukrem pudrem i pastą waniliową.
Biszkopty zmiksuj na drobny pył. Następnie przełóż do większej miski i zalej wcześniej przygotowaną kawą z likierem.
Gdy masa biszkoptowa nasiąknie, dodaj do niej ser mascarpone wymieszany z cukrem i pastą waniliową.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Z masy formuj kulki o wielkości orzecha włoskiego, obtaczaj w kakao.
Gotowe kulki włóż do lodówki na godzinę. Serwuj z kawą espresso lub cappuccino.