Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko co najlepsze w jednej kuli. Zdrowy i smaczny deser również na diety jako przekąska.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1379
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1276
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 304
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1379
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1276
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 304
Składniki
Daktyle jeśli suszone zalewamy wrzątkiem na 30 min, aby namiękły. Potem odsączamy z wody. Świeżych nie trzeba.
Płatki (suche) podprażamy na suchej patelni, aby nabrały chrupkości.
Do naczynia wrzucamy daktyle, banana, masło orzechowe i blendujemy na mus (nie musi być idealnie gładki, jeśli nie przeszkadzają Wam grudki w kulce). Na koniec dodajemy podprażone płatki i mieszamy już łyżką.
Tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego i wedle uznania możecie obtoczyć je w dodatkach (u mnie wiórki kokosowe).