Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko co najlepsze w jednej kuli. Zdrowy i smaczny deser również na diety jako przekąska.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3572
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 42
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3572
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 121
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 851
Składniki
Daktyle jeśli suszone zalewamy wrzątkiem na 30 min, aby namiękły. Potem odsączamy z wody. Świeżych nie trzeba.
Płatki (suche) podprażamy na suchej patelni, aby nabrały chrupkości.
Do naczynia wrzucamy daktyle, banana, masło orzechowe i blendujemy na mus (nie musi być idealnie gładki, jeśli nie przeszkadzają Wam grudki w kulce). Na koniec dodajemy podprażone płatki i mieszamy już łyżką.
Tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego i wedle uznania możecie obtoczyć je w dodatkach (u mnie wiórki kokosowe).