Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystko co najlepsze w jednej kuli. Zdrowy i smaczny deser również na diety jako przekąska.
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 45
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 333
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30806
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9065
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 777
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 45
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 333
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30806
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9065
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 777
Składniki
Daktyle jeśli suszone zalewamy wrzątkiem na 30 min, aby namiękły. Potem odsączamy z wody. Świeżych nie trzeba.
Płatki (suche) podprażamy na suchej patelni, aby nabrały chrupkości.
Do naczynia wrzucamy daktyle, banana, masło orzechowe i blendujemy na mus (nie musi być idealnie gładki, jeśli nie przeszkadzają Wam grudki w kulce). Na koniec dodajemy podprażone płatki i mieszamy już łyżką.
Tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego i wedle uznania możecie obtoczyć je w dodatkach (u mnie wiórki kokosowe).