Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykany wielu osobom przypominają dzieciństwo i babcine wypieki. Choć niektórym może przeszkadzać zapach amerykanów, to po upieczeniu już go w ogóle nie czuć. A grzechem jest nie skosztować tych mięciutkich i pulchnych ciastek, pokrytych słodko-kwaśnym lukrem. Wystarczy jedynie kilka składników i kwadrans pieczenia. Koniecznie spróbuj!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12401
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5645
Składniki
Masło roztop i ostudź. Mleko zmiksuj z jajkami. Dodaj mąkę z cukrem i amoniakiem. Dokładnie zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec wlej tłuszcz i ponownie zmiksuj.
Blachę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Nakładaj po 2 łyżki na jedno ciastko. Z podanej porcji wychodzi około 40 sztuk.
Piekarnik nastaw na 180 st. Celsjusza i piecz amerykany przez 15-20 minut, do zrumienienia.
Przygotuj lukier. W miseczki wsyp cukier puder. Zalej wodą i sokiem z cytryny. Dobrze wymieszaj. Lukier nakładaj pędzlem silikonowym na płaską stronę ciasteczek.