Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój debiut jeśli chodzi o to danie, zrobiłam ją w wydaniu z orkiszem. Polecam!
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4073
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72882
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 543
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15601
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4073
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72882
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 543
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15601
Składniki
Orkisz zalej wodą i odstaw na 12 godzin. Następnie zlej wodę, przełóż go do garnka, zalej nową wodą i gotuj do jego miękkości
Sparz mak i trzykrotnie go zmiel w maszynce, lub jak mój, zalej gorącym mlekiem i chwilę zagotuj razem ( wg przepisu na opakowaniu na maku)
Orkisz i zmielony mak wymieszaj z miodem.
Dodaj sparzone uprzednio rodzynki, skórkę pomarańczową, pokrojone migdały i orzechy oraz śmietankę i wszystko dokładnie wymieszaj.
Tak przygotowaną kutię wstaw do lodówki.