Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygotowuje się kompozycje za pomocą specjalnych tylek do kwiatów w galarecie.
miseczka o pojemności 250 ml, tylki do kwiatów w galarecie,
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2221
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 263
Składniki
Miseczkę o pojemności 250 ml.wypełnić rozpuszczoną bezbarwną galaretką. Włożyć na 6 godzin do lodówki. W między czasie przygotwać bazę z mleka; W gorącym mleku rozpuścić żelatynę ( ilość żelatyny na 1/2 litra ). Do letniej bazy z mleka dodać szczypte barwnika spożywczego( kolor barwnika uzależniony jest od tego jaki kwiatek chcemy zrobić o jakim kolorze). Wyjąć miseczkę z galaretką zrobić wgłębienie łyżeczką, następnie do strzykawki z igłą nabrać przygotowanej bazy nałożyć tylkę i tworzyć kwiat robiąc dziury czyli tylkę wbijamy w galaretkę. Miseczkę z kwiatem ponownie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Po stężeniu wyjmujemy puste miejsce wypełniamy doając bazę lub galaretkę i ponownie do lodówki. Smacznego. Rada; miseczkę z kwiatem po wyjęciu z lodówki włożyć na kilka sekund do gorącej wody wtedy deserek ładnie nam wyjdzie.
Nastepne kwiaty w galarecie które przygotowałam.
I przed ostatnie kwiaty w galarecie jakie przygotowałam.
Tylki do kwiatów w galarecie.
Ostatni kwiatek .