Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam takie ciasto dla ozdoby stołu na deser!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4224
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 482
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3790
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4224
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 482
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 886
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3790
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 769
Składniki
Ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Na końcu dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy.
Ciasto ciemne: Żółtka i jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia wykładamy na nią naprzemiennie ciasto jasne to ciemne. Lekko od góry mieszamy widelcem, pieczemy w 180 stopniach około 35 minut w formie 25/36. Chłodny przekrawamy na pół.
Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem. Gdy masa jest ciepła dodajemy kakao, mąkę i gotujące mleko. Jeszcze chwilę ucieramy. Chłodzimy. Ucieramy z masłem i spirytusem.
Wkładka kokosowo- makowa: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Do ubitych dodajemy mak i wiórki kokosowe. Mieszamy i wykładamy na formę pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy- wkładka- reszta masy- ciasto