Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5273
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11698
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni.
Mąkę, proszek do pieczenia oraz 40g mąki ziemniaczanej przesiewamy. Osobno ucieramy mikserem masło z cukrem. Następnie dodajemy kolejno jajka. Na końcu dodajemy ekstrakt pomarańczowy. Sypkie składniki łączymy z mokrymi. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao, a do drugiej 20g mąki ziemniaczanej. Do papilotek nakładamy po łyżce, naprzemiennie obie masy. Foremki wypełniamy do 3/4 wysokości, może być odrobinę więcej. Pieczemy 25 minut.