Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste i rewelacyjne deser na przyjęcie gości.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 473
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 473
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
ILOŚĆ: ok. 24 kostek kokosowych
Do miski przekładamy jajka, cukier, wanilie i miksujemy na najwyższych obrotach miksera przez ok. 8 min, aż masa stanie się gęsta i kremowa. Następnie dodajemy mąkę, delikatnie mieszając do połączenia. Na koniec dodajemy roztopione masło i ponownie mieszamy. Formę ( u mnie 23 x 33 cm ) smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i pieczemy w temp. 170 C przez ok. 20 min, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z formy i zostawiamy do wystudzenia. Wszystkie składniki na polewę wkładamy do rondelka i podgrzewamy nad garnuszkiem z gotującą wodą. Polewa powinna być dosyć gęsta i kremowa. Wiórki przekładamy do miseczki. Ciasto kroimy na niewielkie kwadraciki i zanurzamy za pomocą widelca lub wykałaczek w polewie, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Smacznego.