Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lany chrust to słodkość, która zachwyci swym smakiem i prostotą wykonania. Pyszny, chrupiący, idealny na Karnawał, zarówno na imprezę, jak i na Tłusty Czwartek.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22100
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 122
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 398
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 121
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 167
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22100
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 122
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 398
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 121
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 167
Składniki
Białka oddzielić do żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Żółtka przełożyć do miski dodać cukier waniliowy i zmiksować do podwojenia objętości. Dodać wódkę, mleko oraz mąkę, zmiksować do połączenia się składników. Dodawać do łyżce ubitych białek i delikatnie wymieszać. Olej rozgrać do temperatury ok. 175 stopni. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką lub do woreczka strunowego (odciąć mały otwór w rogu worka). Ciasto wylewać okrężnymi ruchami na rozgrzany olej, smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu wykładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.