Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który je się bez wyrzutów sumienia. Na dodatek bardzo wartościowy odżywczo. Serdecznie polecam.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 491
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 931
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 491
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 931
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 227
Składniki
Truskawki umyć. Część odłożyć do dekoracji. Pozostałe truskawki zblendować. Następnie wymieszać z jogurtem. Do tak powstałej masy dodać chia, amarantus i babkę płesznik. Całość dokładnie wymieszać. Ponakładać do pucharków czy szklaneczek. Poczekać około 10 minut, aż masa stężeje. Na wierzch po łyżeczce jogurtu. Przyozdobić truskawkami. Można jeszcze poczekać 5-10 minut, aby masa stała się bardziej zwarta. No, i zajadać.