Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który je się bez wyrzutów sumienia. Na dodatek bardzo wartościowy odżywczo. Serdecznie polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1723
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1520
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1723
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1520
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Składniki
Truskawki umyć. Część odłożyć do dekoracji. Pozostałe truskawki zblendować. Następnie wymieszać z jogurtem. Do tak powstałej masy dodać chia, amarantus i babkę płesznik. Całość dokładnie wymieszać. Ponakładać do pucharków czy szklaneczek. Poczekać około 10 minut, aż masa stężeje. Na wierzch po łyżeczce jogurtu. Przyozdobić truskawkami. Można jeszcze poczekać 5-10 minut, aby masa stała się bardziej zwarta. No, i zajadać.