Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który je się bez wyrzutów sumienia. Na dodatek bardzo wartościowy odżywczo. Serdecznie polecam.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 925
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2830
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 925
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2830
Składniki
Truskawki umyć. Część odłożyć do dekoracji. Pozostałe truskawki zblendować. Następnie wymieszać z jogurtem. Do tak powstałej masy dodać chia, amarantus i babkę płesznik. Całość dokładnie wymieszać. Ponakładać do pucharków czy szklaneczek. Poczekać około 10 minut, aż masa stężeje. Na wierzch po łyżeczce jogurtu. Przyozdobić truskawkami. Można jeszcze poczekać 5-10 minut, aby masa stała się bardziej zwarta. No, i zajadać.