Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, który je się bez wyrzutów sumienia. Na dodatek bardzo wartościowy odżywczo. Serdecznie polecam.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 392
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 392
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Truskawki umyć. Część odłożyć do dekoracji. Pozostałe truskawki zblendować. Następnie wymieszać z jogurtem. Do tak powstałej masy dodać chia, amarantus i babkę płesznik. Całość dokładnie wymieszać. Ponakładać do pucharków czy szklaneczek. Poczekać około 10 minut, aż masa stężeje. Na wierzch po łyżeczce jogurtu. Przyozdobić truskawkami. Można jeszcze poczekać 5-10 minut, aby masa stała się bardziej zwarta. No, i zajadać.