Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, puszysty i błyskawiczny w przygotowaniu sernik. Wystarczy, że zmiksujesz ze sobą wszystkie składniki, włożysz do piekarnika i gotowe. Do wypieku dodaliśmy minimalną ilość słodzika, zaledwie 42 g. Użyliśmy ksylitolu, ale możesz śmiało zastąpić go erytrytolem lub jeśli wolisz miodem.
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1241
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 91
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 304
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1241
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 91
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 304
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Do dużej misy przełóż twaróg, wlej mleko, dodaj żółtka, budyń i ksylitol. Wszystko razem zmiksuj na jednolitą masę. Następnie delikatnie wmieszaj ubite białka.
Gotowe ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułóż owoce. Piecz w 170 stopniach Celsjusza przez 50 minut.
Sernik przed wyjęciem ostudź w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Serwuj posypany płatkami migdałowymi.