Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, puszysty i błyskawiczny w przygotowaniu sernik. Wystarczy, że zmiksujesz ze sobą wszystkie składniki, włożysz do piekarnika i gotowe. Do wypieku dodaliśmy minimalną ilość słodzika, zaledwie 42 g. Użyliśmy ksylitolu, ale możesz śmiało zastąpić go erytrytolem lub jeśli wolisz miodem.
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Do dużej misy przełóż twaróg, wlej mleko, dodaj żółtka, budyń i ksylitol. Wszystko razem zmiksuj na jednolitą masę. Następnie delikatnie wmieszaj ubite białka.
Gotowe ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułóż owoce. Piecz w 170 stopniach Celsjusza przez 50 minut.
Sernik przed wyjęciem ostudź w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Serwuj posypany płatkami migdałowymi.