Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, puszysty i błyskawiczny w przygotowaniu sernik. Wystarczy, że zmiksujesz ze sobą wszystkie składniki, włożysz do piekarnika i gotowe. Do wypieku dodaliśmy minimalną ilość słodzika, zaledwie 42 g. Użyliśmy ksylitolu, ale możesz śmiało zastąpić go erytrytolem lub jeśli wolisz miodem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13985
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15777
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6397
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13985
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15777
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6397
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Do dużej misy przełóż twaróg, wlej mleko, dodaj żółtka, budyń i ksylitol. Wszystko razem zmiksuj na jednolitą masę. Następnie delikatnie wmieszaj ubite białka.
Gotowe ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułóż owoce. Piecz w 170 stopniach Celsjusza przez 50 minut.
Sernik przed wyjęciem ostudź w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Serwuj posypany płatkami migdałowymi.