Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty , aromatyczny, przygotuje każdy.
tortownica o średnicy 24 cm, robot, blender,
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22093
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1902
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22093
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1902
Składniki
Masło rozpuścić. Ciastka pokruszyć , wymieszać z rozpuszczonym masłem. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę z ciastek, schłodzić w lodówce. 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej, gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Truskawki , borówki , umyć. Truskawki obrać z szypułek , odłożyć kilka do dekoracji, resztę zblendować.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać ser, wymieszać, dodać ser mascarpone, wymieszać, dodać mus truskawkowy oraz krzepnącą galaretkę , wymieszać. Wyłożyć na podstawę z ciastek.
Wierzch , udekorować truskawkami i borówkami.
Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody, pozostawić do zakrzepnięcia, krzepnącą wylać na wierzch ciasta.
Schłodzić mocno w lodówce, kroić porcje.