Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto szpinakowe przekładane kremem z bitej śmietany i serka masckarpone z galaretką malinową.
Szpinak zmiksować z odrobiną oleju na jednolitą masę. Jajka miksujemy razem z cukrem na jasna i puszystą masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy olej oraz szpinak i miksujemy na wielkich obrotach. Na koniec łączymy z przesianymi składnikami tylko do połączenia. Wlewamy do formy (tortownicy ok 28 cm) i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 30 -35 minut. Do lekkiego zarumienienia lub tzw. Suchego patyczka.
Z wystudzonego ciasta ścinamy wierzch ciasta. Wodę zagotować i rozpuścić w niej dwie galaretki, odstawić do lekkiego stężenia
Przygotowanie kremu
Żelatyną rozpuścić w zimnej wodzie, gdy napęcznieje upłynnić w kąpieli wodnej.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na małych obrotach, gdy pojawią się pierwsze fale na śmietance małymi porcjami dodajemy serek mascarpone i na koniec dodajemy upłynnioną (nie gorącą ) żelatyną.
Ciasto wkładamy do tortownicy lub rantu. Na spód kładziemy ciasto, następnie smarujemy cienką warstwą kremy. Na kremie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Na galaretkę dajemy drugą warstwę kremu.
Oprószamy kawałeczkami ze ściętego wcześniej ciasta. Gotowe ciasto zostawiamy w lodówce na kilak godzin lub całą noc.
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 75
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 289
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6178
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 75
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 289
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6178
Składniki
Szpinak zmiksować z odrobiną oleju na jednolitą masę. Jajka miksujemy razem z cukrem na jasna i puszystą masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy olej oraz szpinak i miksujemy na wielkich obrotach. Na koniec łączymy z przesianymi składnikami tylko do połączenia. Wlewamy do formy (tortownicy ok 28 cm) i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 30 -35 minut. Do lekkiego zarumienienia lub tzw. Suchego patyczka. Z wystudzonego ciasta ścinamy wierzch ciasta. Wodę zagotować i rozpuścić w niej dwie galaretki, odstawić do lekkiego stężenia
Przygotowanie kremu Żelatyną rozpuścić w zimnej wodzie, gdy napęcznieje upłynnić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na małych obrotach, gdy pojawią się pierwsze fale na śmietance małymi porcjami dodajemy serek mascarpone i na koniec dodajemy upłynnioną (nie gorącą ) żelatyną. Ciasto wkładamy do tortownicy lub rantu. Na spód kładziemy ciasto, następnie smarujemy cienką warstwą kremy. Na kremie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Na galaretkę dajemy drugą warstwę kremu.
Oprószamy kawałeczkami ze ściętego wcześniej ciasta. Gotowe ciasto zostawiamy w lodówce na kilak godzin lub całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Mini deserki malinowo-czekoladowe
Desery
Ciasto Jagodowe Mango bez pieczenia
Desery
Kulki bananowe w 10 minut ( 3 składniki )
Desery
Placek z czereśniami
Mini deserki malinowo-czekoladowe
Mini deserki malinowo-czekoladowe idealnie nadają się na przyjęcia, zarówno ś...
Odsłon: 16
Ciasto Jagodowe Mango bez pieczenia
Ciasto Jagodowe z mango to rewelacyjnie pyszne ciasto bez pieczenia. Na biszk...
Odsłon: 62