Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy słyszał, ale nie każdy robił. Polecam sprawdzony przepis na ciasto szpinakowe z dużą ilością truskawek!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4237
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 526
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3821
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4237
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 526
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 907
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3821
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Składniki
Szpinak rozmrażamy i odciskamy. Żelatynę łączymy z wodą. Pozostawiamy do napęcznienia. Jaja wraz z cukrem miksujemy na puszystą masę, dodajemy olej, mąkę oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Pieczemy 45minut w 160oC. Po wystudzeniu ciasta odkrajamy wierzchnią warstwę i kruszymy. Pozostałą część kroimy na części.
Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i roztopioną żelatynę. Truskawki kroimy na mniejsze częsci Dodajemy do śmietany, mieszamy delikatnie łyżką. Na ciasto wykładamy śmietanę, którą posypujemy okruchami.