Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo kremowe, bogato przystrojone letnimi owocami mini serniczki na wynos. Świetny patent na spotkanie rodzinne lub przyjęcie ze znajomymi.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 769
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4073
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 4
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 769
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2080
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4073
Składniki
1) Przygotować spód: ciasteczka pokruszyć tłuczkiem (tak, aby zostały małe, chrupiące grudki), dodać rozpuszczone masło, dokładnie wymieszać i nałożyć po równo do słoiczków (po około 1,5 łyżki), można delikatnie ugnieść. 2) Do misy miksera dodać serek mascarpone, cukier puder oraz cukier waniliowy i miksować przez 2-3 min. 3) Cały czas mieszając dodać jogurt naturalny. 4) Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 5) Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Kiedy lekko przestygnie, dodać 3 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać. 6) Nie przestając miksować, przygotowaną żelatynę powoli dolewać do całości. 7) Przygotowaną masę serową nałożyć do słoiczków i odstawić do lodówki, do stężenia (deserki najlepiej przygotować wieczorem, dzień wcześniej). 8) Gotowe serniczki udekorować sezonowymi owocami.