Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne, lekkie, nie za słodkie ciasto jogurtowe z delikatnym posmakiem limonki i oczywiście letnim, sezonowym akcentem w postaci malin. Pyszne, świeże, pachnące… wprost idealne do popołudniowej herbaty.
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43340
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6460
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43340
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6460
Składniki
1) Maliny umyć, osuszyć i obtoczyć w mieszance mąki pszennej z mąką ziemniaczaną. 2) Masło rozpuścić i odstawić do wystudzenia. 3) Limonkę dokładnie umyć, sparzyć, otrzeć skórkę i wycisnąć 1 łyżkę soku. 4) Do misy miksera przesiać mąkę oraz proszek do pieczeni i dodać cukier. 5) Miksując na wolnych obrotach dodać jogurt, jajka,przestudzone masło, skórkę oraz sok z limonki. Mieszać tylko do moemntu połączenia się składników czyli bardzo krótko. 6) Ciasto przełożyć do formy (12 cm x 31 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i posypać malinami. 7) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45-50 min, do suchego patyczka. 8) Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem i wystudzić.