Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno jest wymarzonym i orzeźwiającym deserem na upalne dni. Uwielbiają go dorośli i dzieci, polecam.
Tortownica 15-16 cm wyłożona folią przezroczystą.
Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić.
Serek wyjąć z lodówki by osiągnął temperaturę zbliżoną do pokojowej.
Dwie trzy łyżki ostudzonej galaretki wymieszać z serkiem i połączyć z resztą galaretki, dokładnie wymieszać.
Na środku tortownicy kładziemy 1 biszkopt, wkładamy kilka mniejszych borówek, przykrywamy je nachodzącymi na siebie biszkoptami rozłożonymi wzdłuż boku.
Równomiernie rozsypujemy większość borówek, polewamy około 1/3 masy serowej.
Wlewamy do momentu kiedy biszkopty zaczną się podnosić.
Tortownicę wstawiamy na kilkanaście, kilkadziesiąt minut, do zamrażalnika , aby masa się lekko zwarła.
Pozostałą masę trzymamy w ciepłym pomieszczeniu.
Potem wykładamy resztę masy, wyrównujemy, wierzch ozdabiamy borówkami.
Ciasto wstawiamy do zamrażalnika na około 1 godzinę, lub lodówki na około 2 godziny.
Wysyp borówki amerykańskiej zmotywował mnie do zrobienia tego pysznego ciasta
Odsłon: 25347
Twaróg, galaretka i owoce - tylko tyle z głównych składników potrzebujesz do...
Odsłon: 7238
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9204
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 434
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9204
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 434
Składniki
Tortownica 15-16 cm wyłożona folią przezroczystą. Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić. Serek wyjąć z lodówki by osiągnął temperaturę zbliżoną do pokojowej. Dwie trzy łyżki ostudzonej galaretki wymieszać z serkiem i połączyć z resztą galaretki, dokładnie wymieszać. Na środku tortownicy kładziemy 1 biszkopt, wkładamy kilka mniejszych borówek, przykrywamy je nachodzącymi na siebie biszkoptami rozłożonymi wzdłuż boku. Równomiernie rozsypujemy większość borówek, polewamy około 1/3 masy serowej. Wlewamy do momentu kiedy biszkopty zaczną się podnosić.
Tortownicę wstawiamy na kilkanaście, kilkadziesiąt minut, do zamrażalnika , aby masa się lekko zwarła. Pozostałą masę trzymamy w ciepłym pomieszczeniu. Potem wykładamy resztę masy, wyrównujemy, wierzch ozdabiamy borówkami.
Ciasto wstawiamy do zamrażalnika na około 1 godzinę, lub lodówki na około 2 godziny.
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 160
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 216