Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno jest wymarzonym i orzeźwiającym deserem na upalne dni. Uwielbiają go dorośli i dzieci, polecam.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 337
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1753
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 337
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1753
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Składniki
Tortownica 15-16 cm wyłożona folią przezroczystą. Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić. Serek wyjąć z lodówki by osiągnął temperaturę zbliżoną do pokojowej. Dwie trzy łyżki ostudzonej galaretki wymieszać z serkiem i połączyć z resztą galaretki, dokładnie wymieszać. Na środku tortownicy kładziemy 1 biszkopt, wkładamy kilka mniejszych borówek, przykrywamy je nachodzącymi na siebie biszkoptami rozłożonymi wzdłuż boku. Równomiernie rozsypujemy większość borówek, polewamy około 1/3 masy serowej. Wlewamy do momentu kiedy biszkopty zaczną się podnosić.
Tortownicę wstawiamy na kilkanaście, kilkadziesiąt minut, do zamrażalnika , aby masa się lekko zwarła. Pozostałą masę trzymamy w ciepłym pomieszczeniu. Potem wykładamy resztę masy, wyrównujemy, wierzch ozdabiamy borówkami.
Ciasto wstawiamy do zamrażalnika na około 1 godzinę, lub lodówki na około 2 godziny.