Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1587
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 459
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1587
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 459
Składniki
Herbaty miętowe zaparzyć w 1/3 szkl wrzątku (pod przykryciem). Wystudzić.
Wywar miętowy uzupełnić do 200ml zimnym mlekiem, w którym ubić śmietanę w proszku wraz z cukrem .Do ubitej śmietany dodać skórkę i sok cytr. - krótko zmiksować.
Tak przygotowany deser zamrażać 2-2,5 godz - dłużej nie radzę bo robi się zbyt twardy. Smacznego miętowego szaleństwa :)