Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 649
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8710
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3113
Polecam.
Odsłon: 1915
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 649
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8710
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3113
Polecam.
Odsłon: 1915
Składniki
Herbaty miętowe zaparzyć w 1/3 szkl wrzątku (pod przykryciem). Wystudzić.
Wywar miętowy uzupełnić do 200ml zimnym mlekiem, w którym ubić śmietanę w proszku wraz z cukrem .Do ubitej śmietany dodać skórkę i sok cytr. - krótko zmiksować.
Tak przygotowany deser zamrażać 2-2,5 godz - dłużej nie radzę bo robi się zbyt twardy. Smacznego miętowego szaleństwa :)