Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 75
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 75
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 81
Składniki
Herbaty miętowe zaparzyć w 1/3 szkl wrzątku (pod przykryciem). Wystudzić.
Wywar miętowy uzupełnić do 200ml zimnym mlekiem, w którym ubić śmietanę w proszku wraz z cukrem .Do ubitej śmietany dodać skórkę i sok cytr. - krótko zmiksować.
Tak przygotowany deser zamrażać 2-2,5 godz - dłużej nie radzę bo robi się zbyt twardy. Smacznego miętowego szaleństwa :)