Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione lody mojej mamy. Pyszne lody śmietankowe w wafelku.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 882
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2125
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4141
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 882
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2125
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4141
Składniki
Blaszka 22 X 10 cm, wyłożona folią przezroczystą. Spód wykładamy waflem. Mleko i śmietana powinny być schłodzone. Zimną śmietanę wlewamy do schłodzonego naczynia i ubijamy na najwyższych obrotach, gdy śmietana zacznie gęstnieć zmniejszamy obroty na średnie i ubijamy do momentu aż na powierzchni zaczną się tworzyć charakterystyczne wzorki pozostawiane przez końcówki miksera. Zmniejszamy obroty do minimum i powoli wlewamy mleko. Wszystko przekładamy do blaszki, przykrywamy drugim waflem. Lekko dociskamy i odstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.