Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione lody mojej mamy. Pyszne lody śmietankowe w wafelku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1297
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1297
Składniki
Blaszka 22 X 10 cm, wyłożona folią przezroczystą. Spód wykładamy waflem. Mleko i śmietana powinny być schłodzone. Zimną śmietanę wlewamy do schłodzonego naczynia i ubijamy na najwyższych obrotach, gdy śmietana zacznie gęstnieć zmniejszamy obroty na średnie i ubijamy do momentu aż na powierzchni zaczną się tworzyć charakterystyczne wzorki pozostawiane przez końcówki miksera. Zmniejszamy obroty do minimum i powoli wlewamy mleko. Wszystko przekładamy do blaszki, przykrywamy drugim waflem. Lekko dociskamy i odstawiamy do zamrażarki na kilka godzin.