Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzieci je uwielbiają. Żeby bardziej chrupało, oprócz gorzkiej czekolady wrzuciłam garść siekanych migdałów. Z podanych składników otrzymałam 1 litr lodów.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 158
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 56
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 70
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 158
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 56
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 70
Składniki
Mleko, puree i cynamon dokładnie wymieszać trzepaczką. Śmietanę ubić mikserem na sztywno. Dodać do mleka i dyni, ponownie wymieszać trzepaczką.
Czekoladę pokroić na małe kawałki. Dodać razem z migdałami do masy dyniowej.
Masę przelać do pojemnika przeznaczonego do zamrażania. Zamknąć i wstawić do zamrażalnika na 5-6 godzin. Wyjąć na 15-20 minut przed podaniem, aby nieco zmiękły. Smacznego :)