Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzieci je uwielbiają. Żeby bardziej chrupało, oprócz gorzkiej czekolady wrzuciłam garść siekanych migdałów. Z podanych składników otrzymałam 1 litr lodów.
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 367
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54802
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2976
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 619
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 644
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 367
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54802
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2976
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 619
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 644
Składniki
Mleko, puree i cynamon dokładnie wymieszać trzepaczką. Śmietanę ubić mikserem na sztywno. Dodać do mleka i dyni, ponownie wymieszać trzepaczką.
Czekoladę pokroić na małe kawałki. Dodać razem z migdałami do masy dyniowej.
Masę przelać do pojemnika przeznaczonego do zamrażania. Zamknąć i wstawić do zamrażalnika na 5-6 godzin. Wyjąć na 15-20 minut przed podaniem, aby nieco zmiękły. Smacznego :)