Do góry

Desery Przepis na:

Lody dyniowe z czekoladą i migdałami

Lody dyniowe z czekoladą i migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2454

Dodano:

Odsłon: 460

Moje dzieci je uwielbiają. Żeby bardziej chrupało, oprócz gorzkiej czekolady wrzuciłam garść siekanych migdałów. Z podanych składników otrzymałam 1 litr lodów.

Składniki

  • 200g puree z dyni hokkaido
  • 400g słodzonego skondensowanego mleka w puszce
  • 70g gorzkiej czekolady z migdałami i chrupkami ryżowymi
  • garść siekanych migdałów
  • 400g śmietany kremówki 30%
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko, puree i cynamon dokładnie wymieszać trzepaczką. Śmietanę ubić mikserem na sztywno. Dodać do mleka i dyni, ponownie wymieszać trzepaczką.

  2. Czekoladę pokroić na małe kawałki. Dodać razem z migdałami do masy dyniowej.

  3. Masę przelać do pojemnika przeznaczonego do zamrażania. Zamknąć i wstawić do zamrażalnika na 5-6 godzin. Wyjąć na 15-20 minut przed podaniem, aby nieco zmiękły.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń