Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś mnie wzięło ostatnio na kefir, a że jest ciepło więc powstały lody.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1533
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3004
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1094
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1860
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1533
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3004
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1094
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1860
Składniki
Ananasy odsączamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki, tak samo mango. Rozdrabniamy blenderem na gładko, dolewamy kefir nadal miksujemy chwilkę. Schłodzoną śmietankę ubijamy, możemy dodać cukier puder jak lubimy słodkie. Łączymy delikatnie kefir owocowy ze śmietanką, i całą masę przekładamy do naczynia, wstawiamy do zamrażalki najlepiej na całą noc. Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny by troszkę było lżej nakładać. Podajemy polane sosami owocowymi, lub tak jak my zajadaliśmy z kwaskowatymi porzeczkami czerwonymi.