Do góry

Desery Przepis na:

Lody kefirowe z ananasem i mango.

Przepis dnia 2014-06-20
Lody kefirowe z ananasem i mango.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8598

Dodano:

Odsłon: 10584

Coś mnie wzięło ostatnio na kefir, a że jest ciepło więc powstały lody.

Składniki

  • 300 ml kefiru
  • 250 ml śmietanki 30 %
  • puszka ananasów
  • 1 dojrzałe mango
  • opcjonalnie 2 łyżki cukru pudru
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ananasy odsączamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki, tak samo mango. Rozdrabniamy blenderem na gładko, dolewamy kefir nadal miksujemy chwilkę. Schłodzoną śmietankę ubijamy, możemy dodać cukier puder jak lubimy słodkie. Łączymy delikatnie kefir owocowy ze śmietanką, i całą masę przekładamy do naczynia, wstawiamy do zamrażalki najlepiej na całą noc. Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny by troszkę było lżej nakładać.
    Podajemy polane sosami owocowymi, lub tak jak my zajadaliśmy z kwaskowatymi porzeczkami czerwonymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń