Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś mnie wzięło ostatnio na kefir, a że jest ciepło więc powstały lody.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 749
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2050
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 749
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2050
Składniki
Ananasy odsączamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki, tak samo mango. Rozdrabniamy blenderem na gładko, dolewamy kefir nadal miksujemy chwilkę. Schłodzoną śmietankę ubijamy, możemy dodać cukier puder jak lubimy słodkie. Łączymy delikatnie kefir owocowy ze śmietanką, i całą masę przekładamy do naczynia, wstawiamy do zamrażalki najlepiej na całą noc. Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny by troszkę było lżej nakładać. Podajemy polane sosami owocowymi, lub tak jak my zajadaliśmy z kwaskowatymi porzeczkami czerwonymi.