Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 536
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3997
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 536
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2005
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3997
Składniki
Użyłam kwaśnej chudej śmietany aby lody były lżejsze, można użyć kremówki i ja ubić a potem już wszystko to samo. Wymieszałam trzepaczka malaksera w jednym pojemniku, śmietanę, sok z połowy cytryny, posiekaną miętę, cukier puder i skórkę stratą z połowy cytryny i dodałam aromat rumowy do ciast. Mieszaninę wlałam do maszynki do lodów. Przy małej ilości lody były gotowe w 20 minut. .
Świetnie smakują z owocami i udekorowane listkami mięty. Smacznego :)