Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 102
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 985
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 102
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 985
Składniki
Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym.Miód podgrzewamy,studzimy i gdy jest płynny miksujemy go z kefirem , następnie dodajemy ubitą śmietankę, mieszamy i wkładamy do zamrażalnika.
Pomarańcze sparzamy wrzątkiem ,szorujemy szczoteczką i wyciskamy z nich sok.Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę.Gotujemy sok z cukrem.Celowo napisałam enigmatycznie o kilku łyżeczkach cukru,bo wszystko zależy od kwaśności pomarańczy.
Do gęstego syropu dodajemy startą skórkę pomarańczową,a po ochłodzeniu mieszamy z likierem lub nalewką.Lody w trakcie zamrażania wyjmujemy z zamrażalnika co pół godziny i mieszamy lub miksujemy.Podajemy oblane sosem pomarańczowym.Smacznego ;P