Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na te upalne dni ;D
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 35
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 4772
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 35
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 4772
Składniki
Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym.Miód podgrzewamy,studzimy i gdy jest płynny miksujemy go z kefirem , następnie dodajemy ubitą śmietankę, mieszamy i wkładamy do zamrażalnika.
Pomarańcze sparzamy wrzątkiem ,szorujemy szczoteczką i wyciskamy z nich sok.Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę.Gotujemy sok z cukrem.Celowo napisałam enigmatycznie o kilku łyżeczkach cukru,bo wszystko zależy od kwaśności pomarańczy.
Do gęstego syropu dodajemy startą skórkę pomarańczową,a po ochłodzeniu mieszamy z likierem lub nalewką.Lody w trakcie zamrażania wyjmujemy z zamrażalnika co pół godziny i mieszamy lub miksujemy.Podajemy oblane sosem pomarańczowym.Smacznego ;P