Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 43
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2635
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 29
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 43
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2635
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 29
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 125
Składniki
Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym.Miód podgrzewamy,studzimy i gdy jest płynny miksujemy go z kefirem , następnie dodajemy ubitą śmietankę, mieszamy i wkładamy do zamrażalnika.
Pomarańcze sparzamy wrzątkiem ,szorujemy szczoteczką i wyciskamy z nich sok.Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę.Gotujemy sok z cukrem.Celowo napisałam enigmatycznie o kilku łyżeczkach cukru,bo wszystko zależy od kwaśności pomarańczy.
Do gęstego syropu dodajemy startą skórkę pomarańczową,a po ochłodzeniu mieszamy z likierem lub nalewką.Lody w trakcie zamrażania wyjmujemy z zamrażalnika co pół godziny i mieszamy lub miksujemy.Podajemy oblane sosem pomarańczowym.Smacznego ;P