Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 182
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104526
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9049
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 182
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104526
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9049
Składniki
Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym.Miód podgrzewamy,studzimy i gdy jest płynny miksujemy go z kefirem , następnie dodajemy ubitą śmietankę, mieszamy i wkładamy do zamrażalnika.
Pomarańcze sparzamy wrzątkiem ,szorujemy szczoteczką i wyciskamy z nich sok.Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę.Gotujemy sok z cukrem.Celowo napisałam enigmatycznie o kilku łyżeczkach cukru,bo wszystko zależy od kwaśności pomarańczy.
Do gęstego syropu dodajemy startą skórkę pomarańczową,a po ochłodzeniu mieszamy z likierem lub nalewką.Lody w trakcie zamrażania wyjmujemy z zamrażalnika co pół godziny i mieszamy lub miksujemy.Podajemy oblane sosem pomarańczowym.Smacznego ;P