Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1068
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1068
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym.Miód podgrzewamy,studzimy i gdy jest płynny miksujemy go z kefirem , następnie dodajemy ubitą śmietankę, mieszamy i wkładamy do zamrażalnika.
Pomarańcze sparzamy wrzątkiem ,szorujemy szczoteczką i wyciskamy z nich sok.Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę.Gotujemy sok z cukrem.Celowo napisałam enigmatycznie o kilku łyżeczkach cukru,bo wszystko zależy od kwaśności pomarańczy.
Do gęstego syropu dodajemy startą skórkę pomarańczową,a po ochłodzeniu mieszamy z likierem lub nalewką.Lody w trakcie zamrażania wyjmujemy z zamrażalnika co pół godziny i mieszamy lub miksujemy.Podajemy oblane sosem pomarańczowym.Smacznego ;P