Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wymagają maszynki do lodów- warto ją mieć
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 193
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 222
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 294
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 49
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 353
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 193
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 222
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 294
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 49
Składniki
Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni na lekki brąz- wolny ogień , cały czas mieszając.
Owoce poddusić w garnuszku z odrobiną wody, rozdrabniając widelcem - aż się rozpadną, czyli kilka minut. Osoby, którym będą przeszkadzały pesteczki w lodach powinny przetrzeć tę miazgę przez sitko.
Wszystkie składniki dokładnie połączyć (jeśli chodzi o cytrynę to skórkę zetrzeć a sok wycisnąć), po prostu wymieszać i mocno schłodzić w lodówce.
Przelewamy całość do zamrożonego wkładu maszynki do lodów , kręcimy lody tak, jak nakazał producent maszynki - u mnie trwa to ok. 45 minut. Ukręcone już lody przekładamy do pojemnika do zamrażania i muszą "odpocząć" w zamrażarce kilka godzin - ten etap jest najgorszy ....... do przeczekania :)