Do góry

Desery Przepis na:

Lody truskawkowe na patyku

Lody truskawkowe na patyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 2394

Dodano:

Odsłon: 498

Dla ochłody pyszne lody :) Tylko trzy składniki, a jeśli nie dosładzacie, to nawet dwa. Moje lody zrobiłam z truskawek, bo akurat jest sezon, ale można tu użyć innych owoców. Jagody, maliny, brzoskwinie...... co lubicie.

Składniki

  • 300 g. truskawek
  • 125. g. serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru (45 g.)
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Lody truskawkowe na patyku

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć i usunąć szypułki. Większe przekroić.
    Wrzucić do naczynia, lub kielicha blendera. Zblendować.
    Dodać cukier i serek. Ponownie zmiksować, żeby składniki się połączyły.
    Ja zmiksowałam wszystkie składniki razem, ponieważ robiłam to robotem, ale
    jeśli macie słabszy blender, to lepiej zrobić to tak, jak opisałam.

    Powstałą masę przelać do foremek na lody. Wstawić na kilka godzin do zamrażarki.
    Moje lody mroziły się całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń