Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, gotowany lukier idealnie sprawdzi się do zdobienia wszelakich wyrobów cukierniczych. Jak przygotować idealny lukier, który nie spływa z pierniczków i ładnie utrzymuje kształt? Przetestuj przepis na lukier gotowany! Aby otrzymać jeszcze ciekawszy efekt, sięgnij po barwniki spożywcze, które nadadzą lukrowi piękny kolor.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2964
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 60
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2964
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 125
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 60
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Składniki
Cukier zalej gorącą wodą i gotuj pod przykryciem dopóki się nie rozpuści.
Podczas gotowania mieszaj cukier i sprawdzaj jego konsystencję. Gdy cukier będzie spływać z łyżki w postaci przypominającej nitkę, zdejmij garnek z ognia.
Naczynie, w którym gotował się cukier, włóż do zimnej wody i przestudź (powinien pozostać ciepły).
Za pomocą drewnianej łyżki ucieraj syrop, aż lukier zrobi się gęsty i lśniący. Jeśli będzie zbyt gęsty możesz dolać kilka kropel soku z cytryny lub wody.