Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe w przygotowaniu mini - bułeczki drożdżowe nawet dla tych, którzy nigdy nie robili drożdżowego.Jest to moje pierwsze ciasto drożdżowe jakie robiłam i z efektów jestem zadowolona.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10313
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11572
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 573
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10313
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11572
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 573
Składniki
Zagnieść ciasto : Margarynę posiekać z mąką, dodać jajka i drożdże wymieszane ze śmietaną i cukrem.Wyrobić ciasto.
Wstawić na 30 min do lodówki.
Ciasto wałkować na cienkie placki i rozsmarować mak.
Zwijać ciasto w rulon, a następnie kroić na kawałki 3 cm.
Posmarować roztrzepanym żółtkiem.
Układać na blaszce luźno.
Piec 170 C - 30 min.