Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie prosty i efektowny deser, który zyskał sławę dzięki książce Marcela Prousta "W poszukiwaniu straconego czasu". Oryginalny przepis z 1913 roku. Więcej starych oryginalnych przepisów znajdziesz na blogu Pularda. Stół sprzed wieków.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5805
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18419
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5805
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18419
Składniki
Masło rozpuścić. Żółtka zmiksować z cukrem do uzyskania konsystencji jasnego kremu. Dodać mąkę, masło i skórkę otartą z pomarańczy, zmiksować. Foremki natłuścić pędzelkiem maczanym w pozostałym na dnie rondla rozpuszczonym masłem. Wlewać ciasto do 3/4 wysokości. Piec w 180 stopniach przez 15 minut.