Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie prosty i efektowny deser, który zyskał sławę dzięki książce Marcela Prousta "W poszukiwaniu straconego czasu". Oryginalny przepis z 1913 roku. Więcej starych oryginalnych przepisów znajdziesz na blogu Pularda. Stół sprzed wieków.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 781
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 781
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Składniki
Masło rozpuścić. Żółtka zmiksować z cukrem do uzyskania konsystencji jasnego kremu. Dodać mąkę, masło i skórkę otartą z pomarańczy, zmiksować. Foremki natłuścić pędzelkiem maczanym w pozostałym na dnie rondla rozpuszczonym masłem. Wlewać ciasto do 3/4 wysokości. Piec w 180 stopniach przez 15 minut.