Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowe muffinki z nektarynkami - bardzo puszyste i wilgotne, są pyszne!
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1575
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 164
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1575
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 164
Składniki
Nektarynki kroimy w małą kostkę. W jednej misce mieszamy składniki suche, tzn. mąkę, cukier, cukier wanilinowy, mak, proszek oraz sodę. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy jogurt, mleko oraz olej i mieszamy. Składniki suche dodajemy do mokrych i dokładnie łączymy. Na koniec dodajemy pokrojone nektarynki i mieszamy łyżką. Masę nakładamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotami do 3/4 ich wysokości. pieczemy w 200 stopniach ok. 20 minut. Ostudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)