Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowe muffinki z nektarynkami - bardzo puszyste i wilgotne, są pyszne!
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 133
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1834
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14507
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19577
Składniki
Nektarynki kroimy w małą kostkę. W jednej misce mieszamy składniki suche, tzn. mąkę, cukier, cukier wanilinowy, mak, proszek oraz sodę. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy jogurt, mleko oraz olej i mieszamy. Składniki suche dodajemy do mokrych i dokładnie łączymy. Na koniec dodajemy pokrojone nektarynki i mieszamy łyżką. Masę nakładamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotami do 3/4 ich wysokości. pieczemy w 200 stopniach ok. 20 minut. Ostudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)