Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy i najsmaczniejszy makowiec, jaki jadłam. Przepis na to ciasto polecam szczególnie osobom, które nie mają cierpliwości do pękających rolad makowych.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113054
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 577
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113054
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 577
Składniki
Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Orzechy posiekaj a obrane jabłka zetrzyj na grubych oczkach tarki. Lekko odciśnij z jabłek nadmiar soku. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodawaj powoli po jednym żółtku, dodaj mąkę z proszkiem i kaszę mannę. Dołóż jabłka i masę makową. Zmiksuj. Dodaj do ciasta bakalie i ubitą na sztywno ze szczyptą soli pianę z białek. Wymieszaj łyżką. Ciasto wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (23x33). Piecz w 180 stopniach C przez ok. 50 minut. Sok z cytryny zmiksuj z białkiem. Powoli dodawaj cukier puder- do czasu uzyskania przez nas pożądanej konsystencji Wylej na wierzch ciasta, ozdób bakaliami.