Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strucla makowa polana lukrem. Propozycja na święta i nie tylko. Z przepisu wychodzą 2 makowce.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1155
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Masło roztopić. Drożdże rozpuścić w mleku, dodać jajka, cukier, cukier waniliowy, mąkę i wyrobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na ok 1 godzinę
Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować na kształt prostokąta i posmarować połową masy makowej (resztę masy nałożyć na drugi makowiec). Zwinąć, położyć łączeniem na spód, boki zlepić i włożyć pod spód. Ciasto włożyć najlepiej do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić do wyrośnięcia na ok 30 min. Wyrośnięte ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st i piec ok 35 min. Po wystudzeniu polać przygotowanym lukrem